Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Προκήρυξη για την 4η Συνδιάσκεψη νΚΑ Κρήτης



Οι δυνάμεις του ΝΑΡ και της νΚΑ προσπαθούν να αναμετρηθούν με την εποχή μας, εποχή κρίσης και επαναστάσεων που θα κριθεί αν θα αναδιαμορφωθούν το κίνημα και την αριστερά ώστε να δώσουν μια μάχη διαρκείας με ουσιαστικό αντικαπιταλιστικό και επαναστατικό χαρακτήρα που μπορεί να φέρει τομές και κατακτήσεις ή θα φέρει μια ιστορική ήττα και πισωγύρισμα για τον κόσμο της εργασίας.
  Όσο προχωράει και βαθαίνει αυτή η κρίση γίνεται συνείδηση όλο και περισσότερο ότι οι καιροί δεν είναι ίδιοι. Μεγάλες συγκρούσεις βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και άλλες μεγαλύτερες κυοφορούνται και προετοιμάζονται. Ο ιστρορικός χρόνος είναι τόσο πυκνός που μέσα σε 2 χρόνια στην Ελλάδα έφερε στο εργατικό, νεολαιίστικο κίνημα  και την Αριστερά μεγάλα διλήματα, κοσμοθεωρητικές αναζητήσεις και το επιτακτικό καθήκον του σύγχρονου επαναστατικού προγράμματος.
  Το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και ΜΜΕ υπό τον τραπεζίτη Παπαδήμο στην Ελλάδα δείχνει ότι η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία φλερτάρει επικίνδυνα με μια συνολική αντιδραστική μετάλλαξη όλου του πολιτικού συστήματος.  Αυτοί ενώθηκαν για να επιτεθούν και να σαρώσουν τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας και νομίζουν ότι θα την κάνουν τη δουλειά! Όμως τα ερωτήματα παραμένουν, είναι αμίληκτα και ψάχνουν απαντησεις.
  Υπάρχει άλλος δρόμος από το μνημόνιο διαρκείας, υπάρχει ζωή χωρίς ευρώ και ΕΕ, μπορεί να υπάρξει δρόμος έξω από τον καπιταλισμό και τις αγορές; Ποιος μπορεί να τα κάνει όλα αυτά; Αρκεί η αριστερά έτσι όπως είναι σήμερα; Το εργατικό κίνημα θα απαλλαγεί ποτέ από τη γραφειοκρατία, θα ξαναγίνει ποτέ ζωντανό αντίπαλο δέος του συστήματος. Ποια είναι τα όργανα δημοκρατίας της νέας εποχής, ποια η πραγματική δημοκρατία;
  Πόσο όλες αυτές οι ερωτήσεις και οι προβληματισμοί σφυρηλατούν αδιάκοπα τα αμφιθέατρα και τις πλατείες, τους δρόμους και κάθε λογής συνεστίασης εργαζομένων, αγωνιστών, αριστερών και νέων;
  Είναι καιρός όμως να περάσουμε από το ψάχνουμε στο αρχίζουμε και βρίσκουμε, και πρέπει να απαντήσουμε θαρρετά, με την επίγνωση των δυσκολιών και με την τόλμη των  δυνατοτήτων ότι ΝΑΙ!
Υπάρχει και άλλος δρόμος. Ο δρόμος της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και της νέας σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής προοπτικής.
Ναι! Υπάρχει ζωή και χωρίς ευρώ και ΕΕ, χωρίς εθνικό απομονωτισμό αλλά με διεθνή και ισότιμη συνεργασία και αλληλεγγύη των λαών.
Ναι! Υπάρχει ζωή και μάλιστα καλύτερη, έξω από τον καπιταλισμό και τις αγορές με όπλο ένα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα, που θα χτίσει μια καλύτερη, δικαιότερη κοινωνία.
  Δε Θέλουμε τη νέα γενιά να γίνει σκλάβος του κεφαλαίου, να είναι άνεργη και μίζερη, να δουλεύει για 500 ευρώ. Δε Θέλουμε να μένει αμόρφωτη, να σπουδάζει χωρίς αντίκρισμα ούτε να μεταναστεύσει χωρίς τη θέλησή της μέχρι να  μην μπορεί να κρυφτεί πουθενά από την κρίση που εξαπλώνεται παντού!
Θέλουμε να δώσει τη μάχη στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στη δουλειά σε όλες τις πτυχές της ζωής!
  Θέλουμε το νέο κόσμο να τελειώνει με τις αστικές δυνάμεις, να οργανωθεί, να παλέψει με τα χέρια του και το μυαλό του για να ανατρέψει την πραγματικότητα και να χτίσει μια καινούρια!
  Θέλουμε το νέο κόσμο να ακούσει, να τοποθετηθεί και να οργανωθεί στη νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, να γίνει κομμάτι της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, να μπεί στον αγώνα! Γι αυτό και η πολιτική πρόταση της νΚΑ συμπυκνώνεται στο εξής τρίπυχο:

·                     Αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής
·                     Μετωπική αντικαπιταλιστική Αριστερά
·                     Σύγχρονο κόμμα της κομμουνιστικής απελευθέρωσης
  Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, στην νέα αυτή πρωτότυπη και ιστορική εποχή ο κόσμος αλλάζει και μεις μαζί με αυτόν. Οι κινητοποιήσεις του occupy μέσα στην “καρδιά του θηρίου” στις ΗΠΑ και την Αγγλία, οι αραβικές εξεγέρσεις, οι απεργίες και διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη ξαναθυμίζουν σε όλους πως την ιστορία την γραφουν οι μάζες και η πάλη τους! Η 4η συνδιάσκεψη νΚΑ κρήτης μέσα  σ'αυτο το πλαίσιο θέλει να συζητήσει και να αποφασίσει για τη σύγχρονη πολιτική πρόταση κάνοντας ένα βήμα εμπρός στη νέα αυτή εποχή!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου