Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Κάλεσμα πρός τους εργαζόμενους, τη νεολαία, όλο το λαό

Σε λαϊκό ξεσηκωμό ώστε να ανατραπεί το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-ΣΕΒ, καλεί ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων τα συνδικάτα, τις λαϊκές συνελέυσεις, τη νεολαία και όλο το λαό. «Κατεβαίνουμε στους δρόμους και δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν. Οργανώνουμε τον αγώνα μας με τα συνδικάτα στα χέρια των εργαζομένων και όχι του κυβερνητικού συνδικαλσιμού» τονίζει η ανακοίνωση του Συντονισμού και καταλήγει με το αγωνιστικό σχέδιο δράσης των επόμενων ημερών:


«Μόνο ο αγωνιζόμενος λαός μπορεί να ανατρέψει το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και να διεκδικήσει μια ζωή αξιοβίωτη και τον πλούτο που του ανήκει. Καλούμε σε:
- Πέμπτη 9/2,Συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 6.00 μ.μ. Να γίνει αυτό η αρχή για καθημερινή κάθοδο στις πλατείες και στο Σύνταγμα. Για την οργάνωση του αγώνα καλούμε συνδικάτα, λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα και κάθε αγωνιζόμενο, σε σύσκεψη την Πέμπτη, αμέσως μετά το συλλαλητήριο στις 8 μμ στην ΟΛΜΕ (Κορνάρου 2 και Ερμού)
- Κυριακή 12/2 συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 6.00 μ.μ., και στις πλατείες σε όλη την Ελλάδα. Καλούμε τα συνδικάτα, τις λαϊκές συνελεύσεις, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, όλο το λαό σε μια μεγάλη συγκέντρωση
- Καλούμε τα συνδικάτα, όλους τους αγωνιζόμενους χώρους σε συντονισμό των κινητοποιήσεων, με νέα 48ωρη απεργία άμεσα και για κλιμάκωση με απεργιακούς αγώνες και κάθε μέσο για να τους διώξουμε."
Κινητοποιήσεις σε τοπικό, κλαδικό και κεντρικό επίπεδο προγραμματίζονται και την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11/2.
Ταυτόχρονα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συμμετοχή σε όλες τις μαζικές κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών και οργανώνει μαζικές εξορμήσεις και περιοδείες σε όλη τη χώρα, προβάλλοντας την πρότασή της για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης και την μόνη πραγματική λύση: τη διαγραφή του χρέους, την ανατροπή της μαύρης κυβέρνησης, την έξοδο από ευρώ και Ε.Ε., την κοινωνικοποίηση των τραπεζών και τον εργατικό έλεγχο, για μια άλλη προοπτική για την πλειοψηφία του λαού, με τους εργαζόμενους στο τιμόνι και τη ρήξη με τον χρεοκοπημένο καπιταλισμό