Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Σώμα του ΝΑΡ για το επαναστατικό υποκείμενο της εποχής μας

Ένας ακόμα σταθμός στην πορεία προς το 3ο Συνέδριο του ΝΑΡ αποτελεί η συζήτηση και το ειδικό πανελλαδικό Σώμα για το θέμα του σύγχρονου επαναστατικού πολιτικού υποκειμένου. Μετά το πανελλαδικό σώμα για την καπιταλιστική κρίση και την απάντηση της αριστεράς (άνοιξη 2011), ξεκινάει τις επόμενες μέρες ο διάλογος και η διαδικασία για το 2ο  πανελλαδικό σώμα του ΝΑΡ που προγραμματίζεται για τον Μάρτιο 2012.
Ένας ακόμα σταθμός στην πορεία προς το 3ο Συνέδριο του ΝΑΡ αποτελεί η συζήτηση και το ειδικό πανελλαδικό Σώμα για το θέμα του σύγχρονου επαναστατικού πολιτικού υποκειμένου. Μετά το πανελλαδικό σώμα για την καπιταλιστική κρίση και την απάντηση της αριστεράς (άνοιξη 2011), ξεκινάει τις επόμενες μέρες ο διάλογος και η διαδικασία για το 2ο  πανελλαδικό σώμα του ΝΑΡ που προγραμματίζεται για τον Μάρτιο 2012.
Η Πολιτική Επιτροπή του ΝΑΡ, συζήτησε και ενέκρινε πριν λίγες μέρες το τελικό «κείμενο εργασίας» με τίτλο «για το υποκείμενο της αντικαπιταλιστικής πάλης και της κομμουνιστικής απελευθέρωσης στη νέα εποχή», το οποίο θα δοθεί στη δημοσιότητα τις αμέσως επόμενες μέρες. Η διαδικασία προς το πανελλαδικό σώμα του ΝΑΡ επιδιώκεται να συμβάλει σε ένα άλμα προβληματισμού και συζήτησης από το σύνολο των δυνάμεών της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής αριστεράς, στο «ζήτημα των ζητημάτων», το υποκείμενο της εποχής μας για την ανατροπή, την αντικαπιταλιστική επανάσταση και τη νέα κομμουνιστική πορεία.
Η συζήτηση για το θέμα θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις οργανώσεις του ΝΑΡ και της ν.ΚΑ, αλλά και με πρωτοβουλίες, εκδηλώσεις και δίμηνο διαλόγου με το δυναμικό των αγώνων, τον κόσμο της αριστεράς, τους εργαζόμενους και τους νέους.
Για το πανελλαδικό σώμα του ΝΑΡ έχει δημιουργηθεί ειδικό ιστολόγιο, όπου θα αναρτηθούν όλα τα σχετικά κείμενα, ο διάλογος και τα άρθρα συμβολής, βιβλιογραφίες για το θέμα, οι εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες διαλόγου και ότι αφορά την διαδικασία του σώματος. Το ιστολόγιο μπορείτε να το επισκεφτείτε στη διεύθυνση: http://nar-soma2012.blogspot.com/

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Να συντονίσουμε τους δεκάδες εργατικούς αγώνες σε ένα μεγάλο μέτωπο ανατροπής.

    Στις 17 Ιανουαρίου θα είναι η πρώτη γενικευμένη κινητοποίηση των εργαζομένων στο νέο έτος απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση εργοδοσίας-κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, με την κήρυξη της Παναττικής 24-ωρης Απεργίας από τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά και Λαυρίου. Η πολύμηνη ηρωική απεργία των χαλυβουργών, το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης σε αγώνες που ξεσπούν, αλλά και οι συνεχώς αυξανόμενες περιπτώσεις εργαζόμενων σε εργοστάσια και επιχειρήσεις (Λουκίσα, Alter, Ελευθεροτυπία, 3Ε Εκτυπωτική, Notos Gallery, Alex Pack, Σάκκουλας κ.λπ.) που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, σε καταλήψεις ή απεργίες επειδή δεν πληρώνονται ή γιατί οι εργοδοσίες απολύουν, δεν πληρώνουν και επιδιώκουν να περικόψουν μισθούς και δικαιώματα, ανάγκασε τις ηγεσίες των Εργατικών Κέντρων να πάρουν αυτή την απόφαση. Χρειάζεται η απεργία στις 17/1 να πάρει πανεργατικό και πανελλαδικό χαρακτήρα, μπροστά και στα νέα μέτρα που ζητάει η τρόικα και η κυβέρνηση, με μείωση του βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα και παραπέρα περικοπές. Αυτόν τον αγώνα, της συνολικής αντιπαράθεσης με την επίθεση, της οργάνωσης της ενιαίας και αποφασιστικής πάλης όλης της εργατικής τάξης, δεν μπορεί να τον ξεδιπλώσει η θλιβερή ηγεσία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των υποταγμένων και κυβερνητικών δυνάμεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ.
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, καλεί σε μαζική συμμετοχή στην Απεργία της 17 Ιανουαρίου, προτείνοντας την οργάνωση της απεργιακής συγκέντρωσης και της απεργίας συνολικά να την αναλάβουν οι κλάδοι και χώροι που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις (Χαλυβουργία, Alter, Λούκισα, ΙΓΜΕ, κ.α.). Όλες οι αγωνιστικές δυνάμεις να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Σωματεία, επιτροπές αγώνα εργαζομένων, συνελεύσεις και πρωτοβουλίες γειτονιών, σύλλογοι φοιτητών, πρέπει να κάνουν τα πάντα για την επιτυχία της απεργίας, κάνοντας ταυτόχρονα σοβαρά βήματα για τον συντονισμό και τη γενίκευση των επιμέρους αγώνων σε επιχειρήσεις και κλάδους. Τώρα όλοι μαζί, πιο δυνατά και αποφασιστικά, για να τους ανατρέψουμε.