Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Πειθαρχικές διώξεις 12 φοιτητών στο Σύλλογο Φοιτητών Φυσικής Ηρακλείου

Αναδημοσίευση από edopolytexneio.gr
Από πειθαρχικό συμβούλιο καλούνται να περάσουν 12 φοιτητές του φυσικού κρήτης (όλα τα μέλη του ΔΣ και άλλοι 5 με σκοπό τη διαγραφή τους μετά από κινητοποίηση του συλλόγου για την ανάκτηση της χαμένης εξεταστικής κατά την διάρκεια καταλήψεων. 17 αντιδραστικά μέλη ΔΕΠ του πανεπιστημιου χωρίς να αναγνωρίζουν τις διαδικασίες και τις αποφάσεις του συλλόγου καταγγέλουν και ποινικοποιούν ατομικά φοιτητές με αυτόν τον τρόπο, προσπαθώντας να εφαρμόσουν πρώτοι το νέο νομο-πλαίσιο δημιουργώντας τα πειθαρχικά συμβούλια και ξεκινώντας τις διαγραφές φοιτητών.
Ο Σύλλογος Φοιτητών Φυσικής δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει την διαδικασία διοικητικής έρευνας που πραγματοποιείται στο τμήμα. Ακολουθεί η απόφαση του Συλλόγου και ένα κείμενο που υπογράφεται από μερίδα φοιτητών οι 7 από τους οποίους διώκονται.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ

Ο Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού καταδικάζει την απαράδεκτη απόφαση του τμήματος Φυσικής να προχωρήσει σε διοικητική εξέταση με αφορμή την κινητοποίηση του συλλόγου, που διεκδικούσε δίκαια να δοθεί η εξεταστική του Σεπτεμβρίου.
Είμαστε ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων του λαού και της νεολαίας και θα παλέψουμε με κάθε τρόπο για να μην περάσει. Δεν αναγνωρίζουμε την έρευνα  που διεξάγεται και καλούμε τους φοιτητές, που τους έχει ζητηθεί να καταθέσουν,  να μην το κάνουν απαντάμε συλλογικά και θα κοινοποιήσουμε την απόφασή μας και καλούμε όλους τους φορείς και την Πανεπιστημιακή κοινότητα να τοποθετηθούν. Η έρευνα γίνεται για να τρομοκρατηθούν οι φοιτητές και να σταματήσουν να αγωνίζονται. Δεν είναι προσωπική επίθεση σε μεμονωμένους φοιτητές αλλά συνολικότερα ενάντια στο φοιτητικό κίνημα. Ένα μέρος των καθηγητών, με την στάση τους, έδειξε ότι είναι υπέρ των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στην παιδεία και λειτούργησαν ως άξιοι εντολοδόχοι της κυβέρνησης.
Ο σύλλογός μας παλεύει ενάντια στο νόμο πλαίσιο, για να καταργηθεί και να μην εφαρμοστεί. Ενάντια σε ένα νόμο που έρχεται να κάνει το πανεπιστήμιο επιχείρηση, να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τις οικογένειες που έχουν παιδιά που σπουδάζουν και να πάρει και ότι κατακτήσεις είχαν μείνει από τις προηγούμενες επιθέσεις και ενάντια στην αντιλαική πολιτική. Το προηγούμενο διάστημα προχώρησε σε πολύμορφες δράσεις, καταλήψεις στις οικονομικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου, συλλαλητήρια, κατάληψη κ.α.  Οι κινητοποιήσεις που έγιναν για την εξεταστική είναι ενταγμένες σ’ αυτόν τον αγώνα και διεκδικούσαν το αυτονόητο, να εξεταστούν οι φοιτητές στα μαθήματά τους με στόχο να αναπληρωθούν τα μαθήματα μέσα στην κενή εβδομάδα πριν την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου με συζητήσεις με την επιτροπή σπουδών, με τον πρόεδρο του τμήματος και με τους καθηγητές των οποίων τα μαθήματα χάθηκαν.  Αυτό όμως δεν επετεύχθητε από τη στιγμή που οι καθηγητές αρνήθηκαν να αναπληρώσουν τα μαθήματα που χάθηκαν εμπαίζοντας επί ένα μηνά τους φοιτητές που απαιτούσαν την εξεταστική τους χωρίς καμία άσκηση βίας.
Τα μέλη του ΔΣ και οι αγωνιστές φοιτητές δεν λογοδοτούν σε κανέναν παρά μόνο στους συμφοιτητές τους. Οι φοιτητές δεν ενέργησαν ατομικά αλλά συμμετείχαν στην κινητοποίηση του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικής.
Δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί καμία ποινή σε φοιτητές που αγωνίζονται για να μπορέσουν να σπουδάζουν και για να μπορούν να βρουν δουλειά με δικαιώματα.
Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού
24/11/11


ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ,
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ 12 – ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Χθες, Δευτέρα 21/11/2011, ενημερωθήκαμε ότι 12 άτομα του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικής καλούνται να «εκθέσουν τη γνώμη τους» στη Διοικητική έρευνα που διεξάγεται σχετικά με το γεγονότα που έλαβαν  χώρα στη Γενική Συνέλευση Τμήματος στις 10/10/2011. Μετά από συζητήσεις με καθηγητές, καταλάβαμε ότι πρόκειται για στοχοποίηση συγκεκριμένων φοιτητών οι οποίοι καλούνται ουσιαστικά να περάσουν πειθαρχικό και να απολογηθούν  για την συγκεκριμένη κινητοποίηση του Συλλόγου.
Πιάνοντας, όμως τα πράγματα από την αρχή. Τον Σεπτέμβρη γίνονται Πανελλαδικές Φοιτητικές  κινητοποιήσεις εναντία στο νέο νόμο διάλυσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά από τη ψήφιση μιας σειράς μέτρων, μνημονίων και πολίτικων από κυβέρνηση και Tρόικα που οδηγούν στην εξαθλίωση της κοινωνίας. Στα πλαίσια αυτών των κινητοποιήσεων ο Σ.Φ.Φυσικου αποφασίζει να συμμετάσχει με κατάληψη μιας εβδομάδας και έτσι δεν δίνονται κάποια απ’τα μαθήματα της εξεταστικής . Από τη λήξη της κατάληψης ο σύλλογος κινήθηκε με στόχο να αναπληρωθούν τα μαθήματα μέσα στην κενή εβδομάδα πριν την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου με συζητήσεις με την επιτροπή σπουδών, με τον πρόεδρο του τμήματος και με τους καθηγητές των οποίων τα μαθήματα χάθηκαν.  Αυτό όμως δεν επετεύχθητε από τη στιγμή που οι καθηγητές αρνήθηκαν να αναπληρώσουν τα μαθήματα που χάθηκαν εμπαίζοντας επί ένα μηνά τους φοιτητές που απαιτούσαν την εξεταστική τους .Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλες τις υπόλοιπες σχολές της Ελλάδας οι καθηγητές σε συνεννόηση με τους φοιτητές όρισαν και πραγματοποίησαν κανονικά τις εξεταστικές μετά το τέλος των καταλήψεων.
Επομένως ο σύλλογος(το σώμα του συλλογου) πήρε την απόφαση να πραγματοποιήσει κινητοποίηση και να παραμείνει στην γενική Συνέλευση του Τμήματος όπου θα συζητιόταν αυτό το θέμα, μέχρι να παρθεί απόφαση. Οι καθηγητές όμως αντί να πάρουν απόφαση για την εξεταστική, κάλεσαν την Αστυνομία , έδιναν ονόματα φοιτητών στην Ασφάλεια , απειλούσαν με διαγραφές κ μηνύσεις.
Ένα μήνα μετά  η ιστορία δεν έχει τελειώσει. Όλο αυτό το διάστημα οι καθηγητές δημιούργησαν ένα κλίμα τρομοκρατίας στο σύλλογο  καθώς δεν έμπαιναν σε μαθήματα, έσκιζαν λίστες εργαστηρίων, απειλούσαν προσωπικά φοιτητές σε διαδρόμους και αλλά πολλά. Έτσι φτάνουμε στο χθεσινό γεγονός όπου έκαναν πράξη τις απειλές τους ποινικοποιώντας  το σύλλογο και τις αποφάσεις του. Αυτό έχει γίνει επανειλημμένα στο τμήμα μας, με  τρανταχτό παράδειγμα την απόρριψη από μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος των 2 καλύτερων φοιτητών του έτους λόγω πολιτικών φρονημάτων πριν από 1 χρόνο. Είναι καταδικαστέο το να ποινικοποιούνται με αυτό τον τρόπο συλλογικοί αγώνες.Η όλη κατάσταση δείχνει ουσιαστικά την εφαρμογή του αυταρχικού νέου νόμου.  Οι πρακτικές αυτές μας θυμίζουν τις εποχές της χούντας και μας κάνουν να αντιλαμβανόμαστε ότι δεν υπάρχουν πια δημοκρατικές ελευθερίες στο πανεπιστήμιο.
Απέναντι σε όλα αυτά λοιπόν εμείς δηλώνουμε.
Ο σύλλογος μας αγωνιζόταν και θα αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών
των εργαζομένων και της κοινωνίας!
ΖΗΤΑΜΕ την έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση όλων για να μην διωχθούν φοιτητές
και να δικαιωθούν οι αγώνες μας!
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΟΥ

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Βίντεο από την εκδήλωση της Πρωτοβουλίας κατά του Ευρώ και της ΕΕ στο Ηράκλειο 24/11/11

Δείτε τα βίντεο με τις εισηγήσεις και τις παρεμβάσεις της Φλώρας Παπαδέδε και του Παναγιώτη Μαυροειδή:

Στο πρώτο βίντεο η εισήγηση της Φλ. Παπαδέδε


 

Από το δεύτερο μέχρι και το πέμπτο η εισήγηδη του Π. Μαυροειδή, ενώ στο έκτο και έβδομο οι παρεμβάσεις του κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Δείτε το δεύτερο

Εδώ θα βρείτε τα υπόλοιπα:
το τρίτο
το τέταρτο
το πέμπτο
το έκτο

Εδώ θα βρείτε τη σχετική ανάρτηση για την εκδήλωση και εδώ το κάλεσμα για την εκδήλωση.
Δείτε το ιστολόγιο της Πρωτοβουλίας κατά του Ευρώ και της ΕΕ.

Όλοι στην Πανεργατική Απεργία στη 1 Δεκέμβρη!

ap20_may_2.gifΑνατροπή του σφαγείου ΕΕ-ΔΝΤ-ΣΕΒ-κυβερνήσεων!
 
Καμιά περίοδος χάριτος στην κυβέρνηση Παπαδήμου, καμιά ανάσα στο μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και την τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ-ΣΕΒ. Δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες μας τώρα! Με απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις. Με λαϊκές συνελεύσεις, όργανα πάλης στα χέρια των αγωνιζόμενων.
Περνάμε σε μια νέα φάση της πρωτοφανούς και διαρκούς αντεργατικής επίθεσης και των αλλεπαλλήλων «λευκών πραξικοπημάτων» που οδηγούν στο παραπέρα  «κούρεμα» μισθών, συντάξεων, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Στην καταπάτηση του δικαιώματος του λαού ν’ αποφασίζει ο ίδιος για τις τύχες του. Στην μόνιμη πτώχευση της εργαζόμενης πλειοψηφίας και την μετατροπή της σε δουλοπάροικο. Στον αφανισμό «αντί πινακίου φακής» του δημόσιου πλούτου. Στην Ευρω-κηδεμονία. Ενώ από την άλλη μεριά όλα τα λεφτά των περιβόητων δανείων πηγαίνουν στους τραπεζίτες, στο ντόπιο και ξένο χρηματοπιστωτικό σύστημα και στο πολιτικό προσωπικό τους.
Η εργατική τάξη και ο λαός έχουν απόλυτη και άμεση ανάγκη και συμφέρον να αναχαιτίσουν και να ανατρέψουν αυτή την επίθεση. Μόνο έτσι θα καταφέρουν να επιβιώσουν, να αποκρούσουν την εξαθλίωση. Μόνο έτσι θα κατακτήσουν μια καλύτερη ζωή, αντάξια των δυνατοτήτων της εποχής κι όχι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα που ορίζουν το ΔΝΤ, η ΕΕ, ο ΣΕΒ, τα κέρδη, οι αγορές και οι τοκογλύφοι τραπεζίτες.
 
Καμιά περίοδος χάριτος στην κυβέρνηση Παπαδήμου, καμιά ανάσα στο μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και την τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ-ΣΕΒ, καμιά εκλογική αναμονή και αυταπάτη. Κάθε μέτρο που θα προωθείται, κάθε μέτωπο που θα ανοίγει και πάνω απ' όλα ο προϋπολογισμός, το νέο μνημόνιο και η νέα δανειακή σύμβαση, το PSI και το κούρεμα των χρημάτων των ασφαλιστικών ταμείων, οι απολύσεις στο Δημόσιο, το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, να γίνουν «πεδίο μάχης», κόμβος ρήξης και ανατροπής του αντεργατικού σφαγείου. Κανένας χώρος μόνος του, όλοι μαζί σε ένα κοινό μέτωπο -εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, άνεργοι, νέοι, μετανάστες εργάτες, εργάτες γης, αλλά και αυτοαπασχολούμενοι που συνθλίβονται και φτωχοί αγρότες-, για μια ανώτερη αγωνιστική ταξική ενότητα της εργατικής τάξης, για ένα συντονισμό των αγώνων βαθύτερο προγραμματικά, οργανωτικά και κινηματικά, για μια κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα ικανή να νικήσει την αντιδραστική συμμαχία αγορών, τραπεζών, κεφαλαίου, ΕΕ-ΔΝΤ, κυβερνήσεων, πολιτικού κατεστημένου. Κανένας αγώνας μάχη για την τιμή των όπλων - αγώνες με διάρκεια, αποφασιστικότητα, μαχητικότητα, αλληλεγγύη. Καμιά εμπιστοσύνη στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, κανένας αγώνας στα χέρια τους – όλη η «εξουσία» για την πάλη στους ίδιους τους εργαζόμενους, τις συνελεύσεις στον τόπο κατοικίας, τις αγωνιστικές επιτροπές βάσης, τα πρωτοβάθμια σωματεία και το συντονισμό τους.
Σε αυτό το αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής νους και καρδιά είναι η εργατική τάξη του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και η πάλη της. Όχι όμως με «μια από τα ίδια», αλλά αλλάζοντας αποφασιστικά σελίδα. Το έδειξε καθαρά η εμπειρία του περασμένου δίχρονου: είναι αδύνατον να ηττηθεί η αντεργατική επίθεση χωρίς ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, χωρίς τομή στο περιεχόμενο, την πολιτική κατεύθυνση, τον τρόπο οργάνωσης και τις μορφές πάλης, χωρίς την ύπαρξη ενός πολιτικοποιημένου και πολιτικά επικίνδυνου μαζικού κινήματος, που θα κατακτά το αναγκαίο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα ανατροπής. Που θα κλιμακώνει την πάλη του σε κάθε χώρο και συνολικά. Χτίζοντας από τα κάτω τη δική του πανίσχυρη αγωνιστική ταξική ενότητα και κατακτώντας ένα ανώτερο επίπεδο συντονισμού και αλληλεγγύης των αγωνιζόμενων κλάδων, κόντρα στο «διαίρει και βασίλευε» της κυβέρνησης αλλά και στον κατακερματισμό της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Συνενώνοντας -σε υπάρχοντα πρωτοβάθμια σωματεία ή νέα συνδικάτα, όπου χρειάζεται, και με βάση κυρίως το χώρο δουλειάς- εργαζόμενους, άνεργους, ελαστικά εργαζόμενους, μπλοκάκηδες, μετανάστες. Κατακτώντας μορφές συσπείρωσης, λειτουργίας και πάλης που θα στηρίζονται στους ίδιους τους εργαζόμενους, στις συνελεύσεις, στη δημοκρατία του κινήματος, στη συλλογική αυτενέργεια. Συνδέοντας την πάλη σε κάθε μέτωπο με το μεγάλο αγώνα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης και κάθε κυβέρνησης που την προωθεί.

Νέο Αριστερό Ρεύμα 

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Βίντεο από παλαιότερη εκδήλωση του ΝΑΡ Ηρακλείου (Α. Χάγιος, μέλος Π.Ε. του ΝΑΡ)

Δείτε το πρώτο από τα βίντεο από παλαιότερη εκδήλωση του ΝΑΡ Ηρακλείου στις 16/3/11 με αφορμή το Πανελλαδικό Σώμα του ΝΑΡ για την καπιταλιστική κρίση και την Αριστερά - στη πορεία για το 3ο Συνέδριο. Την εισήγηση έκανε ο Α. Χάγιος (μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ). Εδώ θα βρείτε τα υπόλοιπα:
το δεύτερο
το τρίτο
το τέταρτο
το πέμπτο
και το τελευταίο

Ανακοίνωση νΚΑ για τα γεγονότα της Γεωπονικής


Το τελευταίο μήνα έχουμε γίνει μάρτυρες ενός πρωτοφανούς πολιτικού σχεδίου της κυβέρνησης και των μηχανισμών της που έχει σαν στόχο την τρομοκράτηση και το βίαιο χτύπημα του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος.
Σε αυτά τα πλαίσια πραγματοποιήθηκε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου «καταδρομική» επ’ αμοιβή επιχείρηση από σκοτεινές φιγούρες του υπόκοσμου και των γηπέδων εναντίον φοιτητών, σε μια επίθεση οργανωμένη και συντονισμένη από κλιμάκια του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Καταγγέλλουμε απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση ομάδας έμμισθων τραμπούκων και μελών της ΠΑΣΠ σε μέλη της ΕΑΑΚ και φοιτητές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που η κυβερνητική παράταξη επιλέγει να χτυπήσει με λογική συμμορίας μέλη της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Τέτοιες τεχνικές θα ζήλευε η ΕΠΕΝ του, όψιμου μέλους της νέας μνημονιακής χουντικής κυβέρνησης, Βορίδη. Πιο συγκεκριμένα μπράβοι και τραμπούκοι οπλισμένοι με καδρόνια, κράνη, αιχμηρά αντικείμενα ακόμη και πιστόλι φωτοβολίδας επιτέθηκαν απρόκλητα στα μέλη της ΕΑΑΚ τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, ενώ επιχειρούν να στήσουν και νέα ραντεβού θανάτου. Τα τελευταία γεγονότα που αποτελούν συνέχεια της οργανωμένης επίθεσης τους στους φοιτητικούς συλλόγους το τριήμερο του Πολυτεχνείου αλλά και του προπηλακισμού μέλους της ΕΑΑΚ από την ίδια ομάδα κυβερνητικών τραμπούκων. Η απόφαση της ΠΑΣΠ να χρησιμοποιήσει τέτοιες μεθόδους καταστολής του φοιτητικού κινήματος, δείχνει πως έχουμε περάσει σε μία νέα φάση, όπως σε κάθε περίοδο κατάλυσης της δημοκρατίας πάντοτε υπάρχει μια ομάδα τραμπούκων που φροντίζει για την «συμπεριφορά» των αντιφρονούντων. Φαίνεται πως η ιστορία δεν δίδαξε τίποτα στους νεολαίους του ΠΑΣΟΚ, που πλέον μπορούν άνετα να μετονομαστούν σε σύγχρονη ΕΚΟΦ.
Όμως, η πάλη για την ανατροπή της δικτατορίας του κεφαλαίου, των σχεδιασμών της μαύρης συγκυβέρνησης και της εργατικής απάντησης στην κρίση θα κριθεί στον αγώνα ολόκληρης της κοινωνίας, γιατί πλέον οι μειοψηφίες είναι κυβερνητικές, γιατί κανένα πολιτικό στέλεχος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ δε μπορεί να κυκλοφορήσει χωρίς να νοιώσει τη λαϊκή οργή. Τα χτυπήματα του μαύρου μετώπου δε θα μένουν αναπάντητα. Η στάση των φοιτητών στο Γεωπονικό ήταν στάση λαϊκής αυτοάμυνας, τέτοιας που σταδιακά ολόκληρη η κοινωνική πλειοψηφία θα κρατήσει απέναντι στην έμμεση αλλά και άμεση βία του συστήματος. Η αντικαπιταλιστική αριστερά, σε κάθε σχολή, γειτονιά, συνδικάτο, βρίσκεται στην καρδιά αυτού του κινήματος που παλεύει για τις ζωές και το μέλλον εκατομμυρίων εργαζομένων και νεολαίας. Για την στάση μας αυτή θα χτυπηθούμε, δεν θα είναι η πρώτη φορά το ίδιο συνέβη τα χρόνια του αντιδικτατορικού αγώνα, στα χρόνια της λευκής τρομοκρατίας, στα χρόνια της εθνικοφροσύνης.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, νεολαίο, φοιτητή, άνεργο να αγωνιστεί ενάντια στο μαύρο μέλλον που του ετοιμάζει το μαύρο μπλοκ εξουσίας. Ο νέος προϋπολογισμός ανέχειας και πείνας περικόπτει τις κοινωνικές δαπάνες έως 80%. Ήρθε η ώρα να διαλέξουμε στρατόπεδο, οι ακόλουθοι της κυβερνητικής πολιτικής το έκαναν και επέλεξαν να το επικυρώσουν με τυφλή, καθοδηγούμενη και απρόκλητη βία. Θα το κάνουμε και εμείς μέσα από ένα αγωνιστικό μέτωπο αποφασισμένο να δώσει σκληρή μάχη τόσο ενάντια στην κυβέρνηση και τους κάθε φορά εγκάθετούς της όσο και απέναντι στο ΔΝΤ και την ΕΕ, ενάντια στους αυταρχικούς μονόδρομους του κεφαλαίου. Θα νικήσουμε! 

Εκδήλωση Πρωτοβουλίας κατά του Ευρώ και της ΕΕ


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες (24/11/11) η εκδήλωση της Πρωτοβουλίας κατά του Ευρώ και της ΕΕ στο Ηράκλειο. Πάνω από εκατό αγωνιστές παρακολούθησαν την εισήγηση της Φλώρας Παπαδέδε και του Παναγιώτη Μαυροειδή και συμμετείχαν στην συζήτηση για  την ρήξη και την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ και το Ευρώ αλλά και για μια άλλη πορεία και προοπτική  της χώρας στα χέρια των εργαζομένων και του λαού. Πλήθος κόσμου από όλα τα ρεύματα και από διάφορες οργανώσεις της Αριστεράς αλλά και αγωνιστές του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος συμμετείχε, άκουσε και προβληματίστηκε στην εκδήλωση της πρωτοβουλίας. Στην συζήτηση αναδείχθηκε  η αναγκαιότητα για την συγκρότηση ενός αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής της επίθεσης που εξαπολύει  το μαύρο μπλοκ της νέας συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ - ΛΑΟΣ μαζί με το ΔΝΤ και την Τρόικα, καθώς και η αναγκαιότητα για ρήξη και αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ και το ευρώ και ταυτόχρονα τη διαγραφή του χρέους, ως αναγκαιότητα - δυνατότητα για μια άλλη πραγματική διέξοδο από την, ιστορικών διαστάσεων, καπιταλιστική κρίση που θα την επιβάλει το λαϊκό – εργατικό κίνημα προς όφελος των εργαζομένων και των φτωχομεσαίων λαϊκών στρωμάτων αυτή τη φορά. Στο κείμενο της πρωτοβουλίας τονίζεται: «Στόχος είναι η διαμόρφωση ενός ενωτικού λαϊκού ρεύματος που θα προτάσσει τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα και θα υπερασπίζει το δικαίωμα του λαού να καθορίζει την πορεία των κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων, έξω από τις δεσμεύσεις των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και ηγεμονικών καπιταλιστικών χωρών».  
Δείτε εδώ το ιστολόγιο της Πρωτοβουλίας
Δείτε εδώ φωτογραφίες από την εκδήλωση. Θα αναρτηθούν και βίντεο με την εισήγηση και ορισμένες τοποθετήσεις.

Σύσκεψη εργαζόμενων

stage1.gifΣτους καιρούς της καπιταλιστικής κρίσης ο κόσμος της εργασίας δέχεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε μια προσπάθεια του κεφαλαίου να ξεπεράσει την κρίση εις βάρος των εργατικών συμφερόντων, επιδιώκοντας μια ανασυγκρότηση του καπιταλισμού.
 
Το Νέο Αριστερό Ρεύμα καλεί σε σύσκεψη εργαζόμενους και εργαζόμενες από κλάδους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, για να συζητήσουμε τη δική μας απάντηση· την πολιτική μας γραμμή, την αναγκαία στρατηγική απάντηση στην επίθεση του καπιταλισμού. Για ένα κοινωνικό – πολιτικό μέτωπο για την ανατροπή, για την αντικαπιταλιστική επανάσταση και την κομμουνιστική απελευθέρωση.
.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Νοέμβρη, στις 18:30 μ.μ. στη Νομική Σχολή (Σόλωνος & Μασσαλίας).

Η αντεργατική πολιτική θα βρει ξανά μπροστά της οργανωμένο και αποφασισμένο τον μαχόμενο λαό.

24_2apergia2.gif
Η "νέα" κυβέρνηση καταστέλλει με ζήλο τους εργατικούς αγώνες! Γι΄ αυτό άλλωστε διορίστηκε... 
Κατάληψη κέντρου διακοπών ΔΕΗ - Απεργία εργατών Χαλυβουργίας. 
Τα χαράτσια της εξαθλίωσης θα ανατραπούν. Η αντεργατική πολιτική θα βρει ξανά μπροστά της οργανωμένο και αποφασισμένο τον μαχόμενο λαό.
Κάτω τα χέρια από τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων. Ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, κλιμάκωση και πολιτικός αγώνας για την αντικαπιταλιστική ανατροπή, για να πέσει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-κεφαλαίου, του τραπεζίτη ευρω-manager Παπαδήμου και κάθε αντιλαϊκή πολιτική και κυβέρνηση.
Επέμβαση των ΜΑΤ με εντολή της κυβέρνησης στο κέντρο διακοπών ρεύματος της ΔΕΗ. Εκατοντάδες εργαζόμενοι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους με συγκέντρωση έξω από το κτίριο . Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ «Καταγγέλλουμε την αστυνομική επιδρομή στο Κέντρο Διακοπών Συνδέσεων της ΔΕΗ, με σκοπό τη λήξη της κατάληψής του από εργαζόμενους της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, με την υποστήριξη όλων των εργαζομένων και του λαού. Η άγρια αντιλαϊκή οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ φέρνει σαν αναγκαίο στήριγμα τον ωμό αυταρχισμό και την καταστολή.»
Σε εξέλιξη και ο ηρωϊκός αγώνας των εργατών της Χαλυβουργίας. «Οι εργάτες της Χαλυβουργίας Ελλάδας ΑΕ δίνουν εδώ και τρεις εβδομάδες έναν ηρωικό αγώνα, ενάντια στη φτώχεια, τις απολύσεις, την ελαστικοποίηση της δουλειάς και της ζωής τους, που προωθεί η εργοδοσία, στο όνομα της κρίσης. Η απεργία τους είναι η δική τους «αδιάλλακτη» απάντηση στο σχέδιο της εργοδοσίας να επιβάλει 5ωρο με μείωση των αποδοχών τους κατά 40% αλλά και στις απολύσεις 34 εργατών που έγιναν ως αντίποινα στην απόφαση της γενικής συνέλευσης του σωματείου τους, με την οποία απέρριψαν σχεδόν ομόφωνα το τελεσίγραφο της εταιρείας» αναφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Με την 20ήμερη και πλέον απεργία τους, οι εργάτες της Χαλυβουργίας Ελλάδας ΑΕ δείχνουν το μόνο ρεαλιστικό και αποτελεσματικό δρόμο, ώστε να αποτραπεί η υποδούλωση όλης της εργατικής τάξης που μεθοδεύουν από κοινού βιομήχανοι, τραπεζίτες, μαζί με τη νεόκοπη συγκυβέρνηση Παπαδήμου-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, και τους υπερεθνικούς επόπτες ΔΝΤ-ΕΕ. Το δρόμο του ανυποχώρητου, μαζικού και αποφασιστικού αγώνα, το δρόμο της τιμής και της ταξικής αξιοπρέπειας.
Το κέντρο διακοπών ρεύματος της ΔΕΗ και τους απεργούς στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας επισκέφθηκαν αντιπροσωπείες του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εκφράζοντας την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη τους. 

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Σε μια προσπάθεια η χούντα συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ να κάμψει την αντίσταση της κοινωνίας στο σχέδιο καταστροφής και πτώχευσης του λαού μας, επιχείρησε, παίζοντας με τη φωτιά, να κινδυνολογήσει πάνω στο ζήτημα της παραμονής ή της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Φυσικά, δεν τόλμησαν να θέσουν το ζήτημα σε δημοψήφισμα. Ήταν μόνο ένα πυροτέχνημα, επιστρατευμένο στη στημένη επιχείρηση επιβολής της κυβέρνησης αστικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΛΑΟΣ.
Η ‘’Πρωτοβουλία κατά του ευρώ και της ΕΕ’’, αποδέχεται τη πρόκληση, σε ένα θέμα που κάθε άλλο παρά έχει πει τη τελευταία του λέξη  ο λαός.
Ας συζητήσουμε λοιπόν για το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση συγκεκριμένα και με σαφή επιχειρήματα. Για την δυνατότητα μιας άλλης πορείας της χώρας έξω από την ΕΕ, μιας άλλης οργάνωσης της παραγωγής στα χέρια των εργαζομένων και μιας νέας διεθνιστικής αλληλεγγύης των λαών και των κινημάτων.
Καλούμε αγωνιστές και πολιτικές συλλογικότητες να συμμετέχουν στην εκδήλωση – συνέλευση της πρωτοβουλίας, να συνδιαμορφώσουμε και να συμβάλλουμε σε ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στην ευρωζώνη και την ΕΕ.

Όλοι την ερχόμενη Πέμπτη 24 Νοέμβρη
στην Εκδήλωση – Συνέλευση της Πρωτοβουλίας, αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου, ώρα 19:00

εισηγητές :           Παναγιώτης Μαυροειδής
Φλώρα Παπαδέδε
(μέλη του συντονιστικού οργάνου της Πρωτοβουλίας)

Μήνυμα νέων αγώνων οι πορείες του Πολυτεχνείου

Η ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή εργαζομένων και νεολαίας στις πορείες του Πολυτεχνείου στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα στέλνουν μήνυμα νέων αγώνων για την ανατροπή της άγριας επίθεσης, που προωθεί η συγκυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, σύμφωνα με τις αυστηρές επιταγές του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Η μαζική καταδίκη της πραξικοπηματικής συγκυβέρνησης των Τραπεζιτών με την συμμετοχή των ακροδεξιών υμνητών της χούντας και του φασιστικού καθεστώτος του Μεταξά έδειξε ότι η περίοδος χάριτος είναι μηδενική.
Παρά το κλίμα αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας, που προσπάθησε να επιβάλει η κυβέρνηση Παπαδήμου, με την προκλητική παράταξη χιλιάδων αστυνομικών, τους προληπτικούς ελέγχους και τη χρήση χημικών κατά των διαδηλωτών, το ασίγαστο πάθος του εργαζόμενου λαού και της ανυπότακτης νεολαίας δεν μπορεί να ανακοπεί.
Η πάλη των εργαζομένων για την ανατροπή του κοινωνικού σφαγείου και της κυβέρνησης των τραπεζιτών θα κλιμακωθεί. Την ιστορία θα την γράψει ο μαχόμενος λαός και όχι τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα των εκπροσώπων του κεφαλαίου.
Μπροστά μας βρίσκεται ένας νέος γύρος αντίστασης στις περικοπές του προϋπολογισμού, την εφεδρεία και τα χαράτσια την ώρα που τα σχέδια διάσωσης στην ΕΕ, ανάμεσα τους και η διαβόητη δανειακή σύμβαση βρίσκονται στον αέρα.
Η παρακαταθήκη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου εξακολουθεί εμπνέει και να κινητοποιηθεί χιλιάδες εργαζόμενους και νέους. Είναι εφιάλτης πάνω από τα κεφάλια όσων πασχίζουν χρόνια να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση έξω από τον καπιταλισμό και την ΕΕ. Η πρώτη απάντηση στην νέα συγκυβέρνηση έδειξε ότι θα βρουν μπροστά τους την μαχητική ανυποχώρητη αντίσταση.
 ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Προκήρυξη του ΝΑΡ για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

polytxneio_11_nar.gifΌλοι στην πολιτική εκδήλωση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης, στις 17 Νοέμβρη και ώρα 14:00 στη λότζια (δημαρχείο). 
Ομιλητές: Α.Αναγνωστάκης-αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα και μέλος της Π.Ε του Νέου Αριστερού Ρεύματος
Β.Μυρσινιάς-μέλος της ΕΑΑΚ και αγωνιστής του φοιτητικού κινήματος 2006-2007
 
 
ΝΟΕΜΒΡΗΣ 1973 – ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2011
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
 
Εργαζόμενες/οι, νέοι και νέες
Οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας 2 χρόνια τώρα, με τις απεργίες, τις διαδηλώσεις και τις πλατείες, με σημαντικούς σταθμούς την 48ωρη γενική απεργία της 19-20 Οκτώβρη και την έκρηξη της λαϊκής οργής στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, τρομοκράτησαν την κυβέρνηση, τα επιτελεία της ΕΕ και του ΔΝΤ, τα ΜΜΕ και τους μηχανισμούς για την επερχόμενη ανατροπή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ από το λαϊκό κίνημα. Έσπευσαν να προλάβουν την λαϊκή εξέγερση κατά της τρόικας και της κυβέρνησης, αλλάζοντας διαχειριστή από τα πάνω και από τα δεξιά. Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με επικεφαλής τον εκλεκτό του πολυεθνικού κεφαλαίου τραπεζίτη Παπαδήμο, συνιστά πολιτική κλιμάκωση της επίθεσης κατά του «εχθρού λαού», με συνασπισμένο το κεφάλαιο και τις πολιτικές του δυνάμεις ενάντια στο μαζικό κίνημα. Αυτή είναι η περιβόητη κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» και «σωτηρίας της χώρας» που υμνολογούν τα ΜΜΕ, που τόσο καιρό άλλωστε εκθείαζαν τα αντιλαϊκά μέτρα. Στόχος της είναι να εφαρμόσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα μαζικής εξαθλίωσης που έχουν ήδη ψηφιστεί με την «αναγκαία αποφασιστικότητα», να ψηφίσει τη νέα «δανειακή σύμβαση» και νέο ακόμα χειρότερο μνημόνιο που θα βάλει τα οικονομικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα του λαού «στο γύψο» για πολλά χρόνια δένοντάς μας για τα καλά στο ζουρλομανδύα του ευρώ και της ΕΕ.
ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ
 
Τότε ήταν οι ερπύστριες των τανκς, σήμερα οι ερπύστριες των τραπεζών του κεφαλαίου που συνθλίβουν τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Τότε ήταν το κράτος του χαφιέ και του αστυνόμου, σήμερα των ΜΑΤ, του χημικού πολέμου, των συλλήψεων και της άγριας καταστολής. Από το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» στο σημερινό «δεχτείτε τα μέτρα αλλιώς χρεοκοπείτε» του Βενιζέλου. Από την αμερικανοκρατία, στις υποδείξεις της Μέρκελ, του Σαρκοζί, του Όλι Ρεν και του ΔΝΤ για το τι έχει δικαίωμα να ψηφίζει ο Ελληνικός λαός. Η σημερινή δικτατορία των αγορών, των τραπεζών, των καναλαρχών, του ευρώ και της ΕΕ, αυτής της σύγχρονης «ιερής συμμαχίας» του κεφαλαίου, πρέπει να ανατραπεί, για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία να ζήσουν με αξιοπρέπεια και μέλλον. Η πραξικοπηματική κυβέρνηση Παπαδήμου, δημιουργημένη μέσα από τα παζάρια των κυρίαρχων δυνάμεων του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος, ευθυγραμμισμένη με τον ΣΕΒ και την ΕΕ, συμβολίζει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την κοινοβουλευτική δικτατορία που ζούμε. Η χουντική δεξιά 38 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου επιστρέφει στην κυβέρνηση με τους ακροδεξιούς υπουργούς του ΛΑΟΣ!
 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ Ο ΛΑΟΣ
 
Όλοι αυτοί ενωμένοι εναντίον μας, θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν στο λαό τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων, τις ανάγκες του κεφαλαίου για κέρδη, τη σωτηρία του ευρώ τους, μέσα από τη θυσία της σύγχρονης Ιφιγένειας των εργατικών και νεολαιίστικων δικαιωμάτων. Να μην τους αφήσουμε να πάρουν ανάσα!! Ούτε μια μέρα περίοδο χάριτος στη διορισμένη αντιλαϊκή κυβέρνηση. Οποιαδήποτε αυταπάτη για το ρόλο της, ή η παθητική αναμονή των εκλογών (οι οποίες άλλωστε δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα γίνουν άμεσα) θα αποβούν καταστροφικές. Άλλωστε, οι όποιες αυταπάτες για διαχειριστικές λύσεις εντός του συστήματος, με «άλλο μίγμα πολίτικης» που δήθεν θα εφάρμοζε λ.χ. ο Σαμαράς, εξανεμίστηκαν όταν ό ίδιος άφησε τις αντιμνημονιακές κορώνες και πήρε κυβερνητική θέση, για να ψηφιστεί σίγουρα και εφαρμοστεί άμεσα η νέα δανειακή σύμβαση, η οποία ισούται με 10 μνημόνια και μεσοπρόθεσμα προγράμματα μαζί.
Τώρα είναι η ιστορική στιγμή για το αναγκαίο άλμα του εργατικού και λαϊκού κινήματος από τη φάση της αντίστασης στα μέτρα, στη φάση της οργάνωσης της ανατροπής της χούντας κεφαλαίου – ΕΕ- ΔΝΤ. Η συγκρότηση ενός ισχυρού ενωτικού ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ και ΛΑΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ για να ανατραπεί η μαύρη κυβέρνηση του Παπαδήμου, για ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ, να ξηλωθούν τα μνημόνια, να παρθούν πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, για να επιβάλλουμε τη λαϊκή θέληση κόντρα στους εκβιασμούς και τους διεθνείς μηχανισμούς ιμπεριαλιστικής επιβολής και διεθνούς εποπτείας. Με θεμέλιο ένα πολιτικό μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα διαρκείας που θα σηκώσει το γάντι που πετάει στο λαό η Μέρκελ και ο Σαρκοζί και θα αντιτάξει αποφασιστικά το: ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ. Με την συγκρότηση λαϊκών οργάνων που θα επιβάλλουν τα συμφέροντα του λαού. Σε αυτή τη κατεύθυνση θα κριθεί η αριστερά και κάθε αγωνιστική δύναμη που είναι απέναντι στο μαύρο πολιτικό και κυβερνητικό μέτωπο αστικής ενότητας και επίθεσης, κάθε αντιμνημονιακή δύναμη. Σε αυτό το μέτωπο πρέπει να συμβάλλει και η αριστερά με την κοινή της δράση στο κίνημα για την ανατροπή και όχι να προβάλλει ως δήθεν διέξοδο και λύση τις εκλογές.
 
ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
 
Τώρα που ο αντίπαλος μας ρίχνει το γάντι, τώρα που το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκφραστές κλιμακώνουν την επίθεση, ακριβώς τώρα γίνεται πιο αναγκαία μια μαζική και μετωπική αντικαπιταλιστική αριστερά, η οποία μπορεί να αποτελέσει το πολιτικό νεύρο του εργατικού και λαϊκού μετώπου ανατροπής, τον πολιτικό τροφοδότη των αγώνων του λαού. Για τη νικηφόρα προοπτική των αγώνων και για ένα πολιτικά επικίνδυνο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα χρειάζεται να έρθει στη πρώτη γραμμή ένα συνολικό αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα ανατροπής της επίθεσης. Με στόχο την κοινωνία και τη δημοκρατία των εργαζομένων. Στην εποχή της μεγαλύτερης κρίσης του καπιταλισμού το σύγχρονο πρόγραμμα και μέτωπο πρέπει να είναι αντικαπιταλιστικό και αντί-ΕΕ. Όχι μια γενικόλογη αντιμνημονιακή πάλη, ούτε μια επιστροφή «στα παλιά». Φυσικά και κανένα πατριωτικό μέτωπο «από την λαϊκή δεξιά έως την εξωκοινοβουλευτική αριστερά» δεν μπορεί να απαντήσει στην επίθεση, εφόσον δεν συγκρούεται συνολικά και με την Ελληνική αστική τάξη, η οποία είναι περισσότερο παρά ποτέ συγχωνευμένη με τον διεθνή καπιταλισμό και τους μηχανισμούς του.
Το Νέο Αριστερό Ρεύμα δίνει όλες του τις δυνάμεις για την ανάπτυξη και τη δημοκρατική συγκρότηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία βγαίνει ενισχυμένη από την πρώτη πανελλαδική συνδιάσκεψή της. Για μια σύγχρονη, ισχυρή αντικαπιταλιστική και επαναστατική Αριστερά. Στηρίζει την «πρωτοβουλία κατά του Ευρώ και της ΕΕ» και καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία, καθώς και όλα τα ρεύματα της αντί ΕΕ πάλης να στηρίξουν το εγχείρημα, ειδικά τώρα που η παραμονή μας στην ΕΕ και το Ευρώ μετατρέπεται σε πραγματική καταστροφή για τα λαϊκά δικαιώματα. Το ΝΑΡ θα συμβάλλει σε πρωτοβουλίες στο εργατικό κίνημα για την αναγκαία πολιτική και ταξική του ανασυγκρότηση, κόντρα στην υποταγή του αστικού γραφειοκρατικού συνδικαλισμού ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Ανάλογα θα πάρει πρωτοβουλία για την διαμόρφωσης ενός μετώπου για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες της εποχής μας, ειδικά σήμερα, με την πολιτική των πραξικοπημάτων του κεφαλαίου και της ΕΕ, της σύγχρονης κοινοβουλευτικής και μιντιακής δικτατορίας.
 
Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΧΡΕΟΚΟΠΕΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ
 
Η είσοδος της καπιταλιστικής Ιταλίας στο «κλαμπ του μνημονίου» δείχνει ότι το πρόβλημα δεν είναι οι «τεμπέληδες Έλληνες». Η κρίση του συστήματος βαθαίνει και ο βασιλιάς είναι γυμνός. Το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός. Ο μονόδρομος των κυρίαρχων στέλνει τους λαούς στο γκρεμό της μαζικής εξαθλίωσης. Υπάρχει όμως άλλος δρόμος. Υπάρχει ο συσσωρευμένος πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι. Την εποχή των μεγάλων τεχνολογικών επιτευγμάτων μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς τους καπιταλιστές και τους μηχανισμούς τους. Οι λαοί έχουν τη δύναμη. Από το Όκλαντ, το Γουισκόνσιν και την κατειλημμένη Γουόλ Στρήτ, μέχρι τις πλατείες της Ευρώπης, τις μεγάλες απεργίες και τις Αραβικές εξεγέρσεις, όλα συνηγορούν για ένα νέο ιστορικό ραντεβού της ανθρωπότητας με την απελευθέρωση από τα δεσμά του κέρδους και της εκμετάλλευσης. Έχουμε μπει σε μια συγκλονιστική εποχή όπου το ζήτημα της ζωής μετά τον καπιταλισμό επανέρχεται. Το ΝΑΡ προβάλλει το δρόμο της ανατροπής, την αντικαπιταλιστική επανάσταση ως πρώτη πράξη της νέας ιστορικής πορείας της ανθρωπότητας προς τον κομμουνισμό του 21ου αιώνα. Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να γράψουμε μαζί την νέα ποίηση της ελευθερίας και της χειραφέτησης.
 
Νέο Αριστερό Ρεύμα - νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Νοέμβρης 2011

Καταγγελία της νΚΑ και της ΕΑΑΚ για την επίθεση της ν. ΠΑΣΟΚ στο Πολυτεχνείο

katastoli_poreia.gifΚαταγγελία για την προκλητική και τραμπούκικη επίθεση της ΠΑΣΠ και της ν. ΠΑΣΟΚ στο χώρο του Πολυτεχνείου εξέδωσαν η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση σε ΑΕΙ-ΤΕΙ (ΕΑΑΚ).
Όπως τονίζει η ν.ΚΑ «Καταγγέλλουμε την τραμπούκικη επίθεση, και με όρους που θυμίζουν ακροδεξιά συμμορία, που εξαπέλυσαν μέλη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ σε φοιτήτρια μέλος της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ΕΑΑΚ. Μόλις λίγες ημέρες μετά την επιθετική αναδίπλωση της αδύναμης να κυβερνήσει κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τη συγκρότηση του μαύρου μετώπου μαζί με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, η κυβερνητική νεολαία συμπεριφερόμενη ως δύναμη καταστολής, ήρθε να δείξει τις επικίνδυνες διαθέσεις της αντιδραστικής συγκυβέρνησης.»
Η ΕΑΑΚ στην καταγγελία της τονίζει: «Πιστός σύμμαχος της πολιτική Συγκυβέρνησης και ΜΜΕ είναι η ΠΑΣΠ, η κυβερνητική παράταξη, που σήμερα Τρίτη 15 Νοέμβρη ήρθε να την υλοποιήσει με όρους κατασταλτικής δύναμης. Συγκεκριμένα, η ΠΑΣΠ προσήλθε στο Πολυτεχνείο σε παράταξη στρατιωτικής φάλαγγας εξοπλισμένη με κράνη και καδρόνια θυμίζοντας περισσότερο ΜΑΤ με πολιτικά παρά φοιτητική παράταξη.
Μετά από απειλές και ύβρεις που εξαπέλυε απέναντι σε όσους τόσο καιρό αγωνίζονται για την ανατροπή της αντιδραστικής πολιτικής που προωθεί ο πολιτικός της φορέας, το ΠΑΣΟΚ, απωθήθηκε από τους Φοιτητικούς Συλλόγους και μέλη της ΕΑΑΚ. Στη συνέχεια μέλη της ΠΑΣΠ «απήγαγαν» φοιτήτρια της Πληροφορικής και μέλος της ΕΑΑΚ, την εγκλώβισαν σε καφετέρια και υπό την κάλυψη των ΜΑΤ την ξυλοκόπησαν, της έσπασαν προσωπικά αντικείμενα και της φέρθηκαν για αρκετή ώρα με χυδαίο τρόπο. Όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Όταν μέλη των Φοιτητικών Συλλόγων και της ΕΑΑΚ προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν τη φοιτήτρια τους επιτέθηκαν μαζί με τα ΜΑΤ πετώντας πέτρες και ξύλα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης χτυπώντας αδιακρίτως (ακόμα και περαστικούς) με καδρόνια και σιδηρολοστούς. Η κοινή επίθεση της ΠΑΣΠ με τα ΜΑΤ αποδεικνύει πως το ΠΑΣΟΚ δεν συγκυβερνά απλώς με το ΛΑΟΣ, αλλά πλέον υιοθετεί πλήρως τις ακροδεξιές πρακτικές»
.